Levende tro-ressurser

Her finner du hjelp og ressurser for at hjemmet og kirken kan samarbeide bedre!

Det er bare en fase – så ikke gå glipp av den!

Vi har laget fem fasekort som hjelper deg som voksen, til å forstå barnets utviklingsfaser enda bedre.

Hver fase beskriver både barnets utvikling og hvilken rolle de voksne rundt kan ha i de ulike fasene. Hvordan tenker barnet og hva er det opptatt av når det er 3, 12 eller 17 år? Hvordan påvirker barnets utvikling måten vi kan formidle troen på Gud til dem?

Vi har trykket et opplag av fasekortene til bruk i hjem og i menighet. For mer info om og bestilling av disse, send en e-post til linda@mknu.no.

Levende tro i menigheten

Hva er egentlig Levende tro? Hvordan kan vi jobbe det mer og mer inn i menigheten? Og hvordan kan en Levende tro-samling se ut i praksis? Noen av svarene på dette har vi samlet et lite hefte du kan laste ned her.

Heftet beskriver hvordan de ulike LT-samlingene kan se ut, fra barnevelsignelse/dåp til «Take off-gudstjeneste» for russen, i tillegg til at målet med samlingene blir tydelig.  Her forslag til hvordan man kan legge dem opp, hva man kan dele ut, mm. I tillegg er det kopieringsoriginaler til flere av samlingene. Heftet er et utdrag av boka «Hver tid teller».

En kirke uten vegger

Av Linda Andernach Johannesen

 Det viktigste budet Jesus har gitt oss, er å elske Herren Gud og vår neste som oss selv. Hvordan kan vi hjelpe hverandre til å leve i dette, både i normale tider og i tider med kriser?
«En kirke uten vegger» handler om hvordan kirken kan kultivere et miljø der Gud kan gi vekst, slik at både barn, unge og andre kan få en tro som varer. For å gjøre det, må vi lære å skjelne, så vi vet hva som er rett og sant i stadig nye tider. Da kan vi være en kirke som gjør disipler også i fremtiden.

Av Linda Andernach Johannesen

Hver tid teller

Boka som forklarer hva Levende tro-tenkningen går ut på, og som gir praktiske tips til hvordan det kan bli en del av din menighet! For neste generasjons skyld!

En rask titt i bakspeilet forteller oss at mange av de unge som en gang deltok aktivt i kirkens arbeid, ikke er der lenger. Hvor ble de av? Hvorfor skled de nesten umerkelig ut og bort fra miljøet? Kunne noe vært gjort for å holde troen deres levende og varm? Hva kunne dette i så fall ha vært, og hvem skulle hatt ansvar for det?
Målet med boken er å utruste til levende hverdagstro, en tro man gjerne deler med andre. Det vi gjør i dag – både hjemme og i menigheten – har betydning i morgen! Hver tid teller.

Flere bøker

Dette er et rop fra yngre som lengter etter eldre som kan se dem, lytte til dem, elske dem og øse av sin livserfaring. Er du villig til å svare?

Boken er et kall til foreldregenerasjonen om ikke å førtidspensjonere seg i Guds rike. Vi trenger å spleise generasjonene igjen!

Forfatterens håp er at noen en dag vil takke Gud for deg – for at du hjalp dem til tro og oppmuntret dem til tjeneste. Det gir håp for en menighet for alle generasjoner.

Du formidler tro og verdier enten du vil eller ei. En praktisk og jordnær bok om å dele tro hjemme. 

Podkast

Helene Gundersen og Hannah Træen snakker med spennende gjester om Levende tro, gleder og utfordringer gjennom alle barndommens faser. I seks podkast-episoder samtaler de om hva som skjer i de ulike alderstrinnene.

Hør fem episoder med Viggo Klausen om «Trosformidling til våre nære» – beregnet for voksne. Viggo deler om det å formidle troen på Jesus til unge, som vokser opp i et stadig mer ateistisk samfunn. Publisert av Norea Mediemisjon.

Linda Andernach Johannesen tar for seg utdrag av tenkingen i Levende tro og innhold fra boken Hver tid teller. Podkast-episoden kan lastes ned fra lenken under.
 

Nedlastbare ressurser

Alle sammen-gudstjeneste

“Gi det videre”-pakken

Grafikk-

ressurser

Snakk med oss!

Linda Andernach Johannesen

Levende tro-konsulent
linda@mknu.no – 932 37 021

Kontonummer

3000 15 09000

Org.nr:

970 545 204

Følg oss på sosiale medier

Facebook

Instagram

YouTube

UNG er en del av kirkesamfunnet Misjonskirken Norge