Starte UNG-gruppe

Her finner du informasjonen og dokumenter du trenger for å starte og administrere en UNG-gruppe, samt viktige søknads- og rapporteringsfrister.

Med en UNG-gruppe får du tilgang til

UNG-gruppe

på 1-2-3!

1. Samle dem som er interessert til et oppstartsmøte 

2. Legg frem forslag til styre som det stemmes over (håndsopprekning eller akklamasjon er tilstrekkelig). Dersom bare 3 eller færre av medlemmene er over 15 år, bortfaller kravet om styre, og dere kan velge en hovedleder i stedet.

3. Velg vedtekter for gruppen. Vi anbefaler Misjonskirken UNGs standardvedtekter for lokale grupper som du finner HER. Hvis dere lager egne vedtekter utover dette så trenger dere å få dem godkjent av Misjonskirken UNG. 

4. Fyll ut skjema for ny UNG-gruppe som du finner HER.

5. Når det er behandlet av Misjonskirken UNG så vil du få en mail med informasjon og du kan da logge deg inn på gruppen her: https://ung.mknu.no/

6. Deretter er det viktig at dere innhenter kontingent fra så mange som mulig som er endel av gruppa. Kontingenten er på minimum 50,- for kalenderåret, og må betales inn til gruppen innen 31.12 hvert år. 50,- pr tellende medlem går til fellesarbeidet i Misjonskirken UNG, så mange velger å ta inn noe mer i kontingent så man kan beholde noe selv i gruppen. Søndagsskoler og speidergrupper er unntatt denne felleskontingenten.

Det er viktig at dere minimum har 5 betalende medlemmer under 26 år i gruppen for at gruppen skal bli tellende og ha rett til frifondsmidler. 

7. Alle ledere over 17 år skal fremvise politiattest. Fremgangsmåte for dette finner du HER.

8. Minst hvert annet år skal det holdes er årsmøte for gruppen der det er valg av styre eller gruppekontakt.

9. UNG-gruppen må ha egen økonomi. Vi anbefaler også at gruppen oppretter en egen bankkonto.

10. Misjonskirken UNG mottar midler fra Frifondorganisasjon som fordeles til tellende grupper. Gruppen kan derfor søke oppstartstøtte gjennom frifondSe mer informasjon her. 

Skal du starte ungdomsarbeid?

 

Vi tilbyr både hjelp og ressurser!

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte når du skal starte et ungdomsarbeid. Derfor har vi tre konkrete ting for å hjelpe deg:

  1. Hjelp, oppfølging og samtale.

Mats Sveindal og Markus Kvavik er begge ansatt i UNG for å hjelpe deg i veien mot et velfungerende ungdomsarbeid hvor unge kan bli kjent med Jesus og lære Han å kjenne. De sitter på mye erfaring etter å ha jobbet som pastorer i flere år og står klare til å snakke med deg!

 

  1. Ressurspakke: 30 steg mot et sunt ungdomsarbeid

Et nyttig verktøy både for nyansatte og for etablerte ungdomsledere. Dette er en type ressursbank med alt du må tenke på for å kunne drive et bærekraftig ungdomsarbeid. Den inneholder ulike forslag til hvordan et ungdomsarbeid kan organiseres. Her er veiledning i alt fra å organisere ungdomsmøte til rutiner for økonomi. Man får også en huskeliste for hva du må tenke på når du skal lage et ungdomsarrangement.

 

  1. Taleserier

Hvert halvår produseres fire taleserier, med blant annet en kortfilm, bilder til sosiale medier, PowerPoint-maler, smågruppeopplegg og aktuelle bibeltekster. De er helt gratis å bruke og kan lastes ned via lenken under.

Trenger du hjelp?

Wenche Irene Myren

Administrasjonsleder
wenche@mknu.no – 958 88 082

Mats Sveindal

Ungdomskonsulent
mats@mknu.no – 959 44 117

Kontonummer

3000 15 09000

Org.nr:

970 545 204

Følg oss på sosiale medier

Facebook

Instagram

YouTube

Misjonskirken UNG er en del av kirkesamfunnet